duminică, 30 ianuarie 2011

Abureli on-line Cum sunt un tip care trebuie sa se exprime, oricum si oricand, numai s-o comita, mare bucurie cu netul si blogul...pot povesti despre mine si bolunzii din jurul meu.

S-a incep..

Treaba de cativa ani, mi-am adus-o aminte datorita Luanei; intamplarea e haioasa, haioasa fiindca omu' de care-am dat era ok, istet si cu umor, ca daca dadeam de-un politai obisnuit, beleam-belingheru'; hai sa v-o zic:  
                                                    
Stau in casa unei prietene'i evreice, sa-i spunem Iar;Ba?, mare iubitoare de animale, ca si mine; cand a termenat scoala si s-o-ntors acasa, in Haifa, mi-a lasat mostenire un papagal, mai ie zact o papagalita, se interpreteaza Jenel, un penant:


Boon...
Hrana o cumpar din Obor, floarea soarelui, canepa, etc, etc
Pe terasa, unde tin vara florile & pasarile, am glastre mari, cu diverse; am o boala, orice mananc cu samburi, arunc samburii in glastre; asa m-am ales cu lamai, portocali, mandarini, curmali...Cand curat de coji cutia cu seminte a lui Jenel, scutur semintele tot un glastre; pe un raft, in bucatarie, dupa plecare Hannei, am gasit seminte de canepa, pe care, binenteles, le-am pus lui Vasile in cutia de seminte. E, tot scuturand acolo cojile, binenteles ca mi-a rasarit canepa, mei, floarea-soarelui, etc Canepa s-a facut mare si frumoasa, la vre-o 2 metri inaltime, se vedea verdeatzaaa  din strada.
Am vandut la un moment dat un pui de labrador unui tip de la anti-drog. Dupa vre-o cateva luni, omul, un tip tanar si simpatec, mi-a facut o vizita, sa se laude cu animalutul lui, se facuse tare frumos.
Era vara, vacanta mare, Toma si Luca, baietii mei din Petrosani venisera in vacanta...
Invit omul pe terasa, la o cafea.
Nu observ ca omul ramane blocat cu privirea pe mandretea mea de canepa, dar cand Toma vine pe terasa sa ma-ntrebe ceva, dupa ce pleaca in treaba lui, ma-ntreaba/constata acuzator:

"Bine mai Tudore.., ok, ti-o place iarba, da' chiar asa, in vazu' copiilor, se poate?!?; Se vede dracia din strada!"
Are loc un schimb de replici, io protestand "Du-te domne d-acia, e canepa d-a noastra!", el explicandu-mi diferenta dintre cele doua soiuri (ajungem sa cautam pe net poze, io necrezandu-l!).

Urmarea 1: Am smuls plantoiu' si l-am aruncat la tomberon.
Urmare 2: Invatand diferenta dintre cele doua soiuri, am constatat ca indiana creste pe marginea drumului ce urmeaza malul Ialomitei, pe drumul de la Cosereni la Moldoveni; cum a ajuns acolo, cine aruncase semintele si de ce, dreacu' stie.
Urmarea 3: Am realizat de unde ma alesesem io cu indiana la urmatoarea vizita a Hannei, cand, povestindu-i intamplarea, ea mi-a zis ca ea lasase semintele pe raftul din bucatarie; pasamite, toata facultatea, ea avusese indiana plantata in casa.

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Udrea: Litoralul se va sufoca şi va muri. Şansele ca lucrurile să se îndrepte nu sunt foarte mari

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat sâmbătă la Forumul Naţional de Turism de la Mamaia că şansele ca lucrurile să se întrepte pe litoral nu sunt foarte mari şi susţine că vina pentru această situaţie revine autorităţilor locale.

(Lasa bai in pula mea  marea.. ce dracu cauti tu din Bucuresti togmai peste oamenii aia acolo la CTA?) cine sloboz te trimite bai zdreanta pe acolo? ce pla mea aveti ma ? vreti sa vindeti tara asta?
cred ca deja e vanduta in pula mea.. :)) sa fim seriosi doamna udrea.. ce gat ai zici ca faci toples la bec=)))
"Acum doi ani, cînd eram proaspăt numită ca ministru, am venit cu optimism pe litoral. Se întâmpla tot la Mamaia. Astăzi, nu mai am acelaşi optimism. Şansele ca lucrurile să se îndrepte aici nu sunt foarte mari", a spus Udrea.
Ea a adăugat că starea proastă a litoralului este cauzată de faptul că după 20 de ani se aşteaptă ca ministerul să rezolve ceea ce au încurcat autorităţile locale.
Udrea a amintit de proiectul de lege a turismului, pe care de peste un an ministerul se "chinuie" să îl finalizeze.
"De fiecare dată se întâmplă câte ceva, ba o schimbare fiscală, ba recomandări din partea dumneavoastră (n.r. - a agenţiilor de turism). Legea este gata, a primit toate avizele, dar şi aşa sunt convinsă că este perfectibilă. Mai sunt lucruri pe care o să putem să le îndreptăm. Dacă vrei să mulţumim turiştii care vor să stea pe litoral şi să se odihnească, îi nemulţumim pe cei care vor să stea în cluburi. Trebuie să delimităm zonele unde stau cele două categorii de turişti, care staţiuni de pe litoral sunt pentru cei care vor să stea în locuri zgomotoase şi care pentru turişti vin la odihnă", a afirmat Udrea.
Ea a adăugat că litoralul este un produs turistic de interes naţional, nu local.
"Nu putem lăsa la bunul plac al unui primar modul cum se dezvoltă o staţiune. Acest lucru este vizibil dacă ne uităm cum se construieşte astăzi pe litoral. Primarul ar putea să se întrebe de ce se construieşte pe plaja de pe Mamaia. În condiţiile în care noi venim să demolăm construcţiile ilegale, iar iarna se construieşte la loc, nu putem vorbi despre parteneriat cu autorităţile locale", a spus ministrul.
Udrea crede că felul în care a fost construită staţiunea Mamaia o face atractivă doar pentru turismul de week-end.
"Nu mai este atractivă pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţa aici. Această dezvoltare din Mamaia ar trebui să se oprească. În celelalte staţiuni, nefăcîndu-se nimic, avem şansa că nu s-a stricat tot. Deci, ar trebui să lăsăm să se construiască şi-n apă, dacă se poate, sau ar trebui să găsim forţa prin care să nu se mai permită construirea în zona plajelor, cu acceptul tacit al primăriilor. Cel mai mult m-ar ajuta dacă autoritatea publică locală şi-ar face treaba. Dacă litoralul s-a distrus în ultimii 20 de ani, s-a distrus cu sprijinul autorităţilor locale", crede Udrea.
Ea a apreciat că litoralul se va sufoca şi va muri dacă nu se intervine urgent.
"Avem un amplu program de evaluare a construcţiilor din zona plajelor. Mă refer la faptul că în acest moment achiziţionăm strategie de preluare a sudului litoralui. Pe 7 februarie vom avea prima prezentare profesionistă în ceea ce priveşte planul urbanistic al plajelor, ca să ştim exact ce fel de construcţii pot fi permise pe plaje şi cum trebuie să arate frontul de clădiri pe litoral. După acest plan urbanistic vom face planul de amenajare a teritoriului zonal", a mai spus Udrea.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat şi că încercă să mute administrarea plajelor de la stat la hotelieri.
"În noua lege (proiectul de lege a turismului, n.r.) se stabileşte că o parte din plajă să ajungă la hotelieri şi 20% din toată plaja din Mamaia poate să rămână la autorităţi locale pentru agrement. Unde ne blocăm? Plajele sunt în administrarea DADL (n.r. - Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral). Ne încurcă faptul că administrator acum este DADL-ul. Plajele turistice trebuie să fie la hotelieri", a spus Udrea.
Ea a adăugat că MDRT va încerca să "cureţe" plajele, cu ajutorul Legii Exproprierilor.
"Există proprietari privaţi pe suprafeţe de plajă, lucru posibil printr-un abuz al autorităţilor locale. Tot ce poţi să faci este să-i expropriezi pe aceia. Sigur că nu o să le plătesc contravaloarea lucrărilor celor care-şi permit astăzi să construiască, în ciuda a ceea ce am stabilit", a mai spus Udrea. (Bai nene ce cauti tu acolo? lasa marea in pula mea.. noi nu avem $$$ vostri sa merem pe unde o ardeti voi lasati asa plaja loavar capu foc :)) )
uitati o poza.. cum o arde elena udrea la  noi la mare =))
lasa plaja  vreau sa ajung la mare anu asta.. si mereu esti cu capu ce dracu ai? ce mai cautati voi defapt pe sub apele alea? ratilor lasati tara asa.. numai faceti teste pe tara.. faceti teste pe drogurile legale.. gasiti o cale
Sa scapam "Micul Mexic" !!!!

Geoană: Trebuie să facem eforturi uriaşe din punct de vedere politic pentru aderarea la Schengen

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, consideră că evaluarea pozitivă a raportului final de aderare la Schengen este un semnal îmbucurător, dar decizia finală privind aderarea este strict politică şi trebuie mobilizate toate forţele pentru obţinerea acordului partenerilor europeni.(Ai ajuns presedinte bai? :)) oricum te prosteste si  pe tine basescu.. nu credeti ca sunteti prea multi ptr o tara asa de mica?)


Geoana.. nu crezi ca sunteti prea multi ptr o tara asa de mica?
Sau stai asa.. am uitat ascundeti.. ce anume ? Micul mexic,ratatilor,dati public
Despre Centru vechii faceti documentare sa afle lumea
Avem tehnologie acuma faceti ceva bun in sange,nu ne vorbiti noua de basescu
de udrea si de gadea si de toti ratati astia din romania
faceti campanii antidrog.. faceti ceva in pula mea in tara asta ca o luam razna
intr'o zii si intram peste voi acolo.. si va mierlim si voi aveti famli (Sistemu puli)



Faceti ceva bun in pula mea.,. e cancer sub orasu nostru si voi ne prezentati cacaturile astea?
Romanu nu stiati ca este un sclav? care nu'si permite sa supere .. stapanu (Cedry2k)

Celulă de criză la Ambasada României din Cairo. Vezi aici recomandările Ministerului de Externe

MAE a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că la nivelul Ambasadei de la Cairo există o celulă de criză care răspunde în permanenţă solicitărilor de asistenţă consulară, iar sâmbătă au fost primite cereri de informaţii de la aproximativ 50 de persoane, alte 100 fiind contactate de personalul misiunii.

Ministerul de Externe a anunţat că la nivelul Ambasadei României de la Cairo există o celulă de criză care răspunde în permanenţă solicitărilor de asistenţă consulară.
Potrivit MAE, de la ora 10.00, de când a fost reluată telefonia mobilă, Ambasada României la Cairo a primit solicitări de informaţii de la aproximativ 50 de persoane, iar personalul de ambasadă a sunat până în prezent peste o sută de cetăţeni români, din baza de date existentă la misiune, acţiune care se afă în derulare. MAE a precizat că situaţia este valabilă pentru ora 16.00.
Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români care se află deja în Egipt sau care, în pofida alertei de călătorie, doresc să se deplaseze în această ţară, să se adreseze ambasadei şi să-şi anunţe prezenţa, precum şi coordonatele, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
Ministerul de Externe atenţionează cetăţenii români care ignoră avertismentele sale şi se deplasează în zone de risc că o fac pe proprie răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.
Potrivit unui comunicat de vineri al MAE, la nivelul ministerului, Departamentul Consular, este activă o linie telefonică de permanenţă pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români. În acest sens, cetăţenii români afectaţi de actuala stare de insecuritate din Egipt şi care au nevoie de asistenţă consulară de specialitate pot suna la numărul de telefon (0040) 21.319.68.70.
Zeci de mii de egipteni au ieşit în stradă sâmbătă, continuând protestele de o amploare fără precedent împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, iar principalul reprezentant al opoziţiei, Mohamed ElBaradei, a promis că manifestaţiile vor continua până la plecarea acestuia din funcţie, relatază AFP.
 (Vin straini peste noi bai ,.. o sa vedeti,.,.banditi astia vor sa vanda tara in pula mea :)) vor sa stam ca inainte drepti in fata lor.. rusine.. rusine .. :)) numai bagati sagetile in fata.. sa faca public.. cacaturile astea =)) ptr ca.. aici de unde le repostez eu.. mai exista.. si varianta mea :)) )
Zici ca imaginea este de sub podu gran :)) sau cum pula mea se numeste :)) oricum acolo
ce avem acolo? avem catacombe si grote acolo.. avem multe :)) oamenii bunii numai doriti.. :)) 
Banditi astia ne fura da ne fura cu cap in pula mea.. sa le iau mintea aia bolanava in pula :))

Blaga: Cererea liderului PSD de pichetare a sediilor PDL, una "tipic Ponta, tipic procuror nereuşit"

Cererea liderului PSD, Victor Ponta, de pichetare a sediilor PDL în ziua judecării recursului în cazul şefului Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, arestat preventiv, este una "tipic Ponta, tipic procuror nereuşit", a declarat sâmbătă la Călăraşi secretarul general al PDL, Vasile Blaga.
 P.s Uitativa si la muie asta cum o arde cu mana =)) gen ceausescu gen baescu gen sa le dau muie :)))
ratatilor.. lasati mainile deoarce.. :)) se prinde lumea 
noi ce trebuie sa intelegem vasile ? :)) ca esti un spart? 


"Este incorect din toate punctele de vedere. Poziţia domnului Ponta este incorectă şi aş atrage atenţia că noi niciodată nu am procedat într-un mod similar, nici când pur şi simplu erau acţiuni de genul "destructuraţi Partidul Democrat" între 2000 şi 2004, dacă mai ţineţi minte. Deci nu am făcut lucrul ăsta. Mai mult, niciodată când a fost cazul unui coleg de-al nostru din partid noi nu am protestat în ceea ce priveşte o decizie a justiţiei, chiar dacă şi eu personal consider că starea normală de a-l judeca pe un inculpat este cea de libertate, dar repet, nu ne-am pronunţat niciodată, a declarat Vasile Blaga.
Acesta a spus că, chiar dacă au existat şi în PDL destule cazuri de colegi care au probleme cu justiţia, unii chiar condamnaţi, niciodată repreznetanţii PDL nu au intervenit.
"Ne-a durut şi încă ne doare situaţia fiecăruia dintre colegii mei ajunşi într-o astfel de situaţie, niciodată nu am intervenit. Este tipic Ponta, tipic procuror nereuşit", a spus Blaga.
Secretarul general al PDL a participat, sâmbătă, la Călăraşi, la lucrările Consiliului de coordonare al PDL Călăraşi, unde au fost aleşi preşedintele filialei, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarul general adjunct şi secretarul executiv.
Deputatul Stelian Fuia a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene Călăraşi a Partidului Democrat Liberal, din cele 252 de voturi valabil exprimate, el obţinând 155 de voturi, iar contracandidatul său, Marian Dinulescu, 97.

Iurie Darie, la spital după ce i s-a făcut rău într-un restaurant

Actorul Iurie Darie s-a prezentat, sâmbătă seară, la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla într-un restaurant. Acesta a venit la Camera de Gardă a Spitalului "Floreasca", acuzând o stare de rău. =)) cat sa mai duca si omu? nu ii ajunge..?


Surse apropiate familiei au declarat că actorului i s-a făcut rău, sâmbătă, în timp ce se afla într-un restaurant din Bucureşti.
Din primele evaluări ale medicilor, Darie ar fi suferit o lipotimie, dar investigaţiile medicale vor continua, potrivit surselor citate.
Iurie Darie s-a născut pe 14 martie 1929, în Vadul Roşu din judeţul Soroca, aflat astăzi în Republica Moldova.
În cinematografie a debutat în 1953, în "Nepoţii gornistului", în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe platoul de filmare pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei. În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Drăgan pentru a juca în seria "Brigada Diverse", alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu.
A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producţii cinematografice, printre care "Băieţii noştri" (1959), "Vacanţă la mare" (1962), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am codamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "O zi la Bucureşti" (1986), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999). În 2004 a jucat în serialul de televiziune "Numai iubirea". Numai.. puterea =))) nu ca as avea ceva cu tine personal da nu poti tine pasu :)))


Imaginea articolului Protestele violente din Egipt, soldate cu cel puţin 92 de morţi, continuă. Mai multe sedii de instituţii au fost incendiate - VIDEO (+) Protestele violente din Egipt, soldate cu cel puţin 92 de morţi, continuă. Mai multe sedii de instituţii au fost incendiate - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP) Protestele violente din Egipt, soldate cu cel puţin 92 de morţi, continuă. Mai multe sedii de instituţii au fost incendiate - VIDEO

Imaginea articolului Protestele violente din Egipt, soldate cu cel puţin 92 de morţi, continuă. Mai multe sedii de instituţii au fost incendiate - VIDEO(+) Protestele violente din Egipt, soldate cu cel puţin 92 de morţi, continuă. Mai multe sedii de instituţii au fost incendiate - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Protestele violente din Egipt, soldate cu cel puţin 92 de morţi, continuă. Mai multe sedii de instituţii au fost incendiate - VIDEO
Update! Externe ieri, 23:03
Sediul central din Cairo al Partidului Naţional Democratic egiptean şi sediul Autorităţii fiscale egiptene au fost incendiate de protestatari sâmbătă seară, iar flăcările riscă să se extindă şi la clădirea Muzeului Egiptean, relatează BBC News Online. citeşte tot

vineri, 28 ianuarie 2011

* Prima pagina * STIRI * Internaţional Vaduva Neagra, ucisa de un SMS cu "La multi ani!", in Piata Rosie, Moscova

   O femeie blindata cu explozibil, care planuia un atentat terorist de Revelion, in centrul capitalei Rusiei, a fost omorata de un mesaj neprevazut, primit pe telefon. SMS-ul a declansat detonatorul, iar atentatul a esuat, potrivit autoritatilor.   

tAGurI: Rusia, atentate, terorism
Primirea unor SMS-uri de la operatorul de telefonie mobila la care esti abonat poate fi stresanta. Iata insa ca poate fi chiar fatala atunci cand esti terorist sinucigas, iar explozibilul pe care il porti este declansat prin astfel de mesaje, pe telefon.
A patit asta o asa-zisa "vaduva neagra" - o extremista musulmana din Caucazul de Nord (Cecenia), care ar fi pus la cale un atentat terorist chiar in seara de Anul Nou, in cea mai aglomerata zona centrala din Moscova - Piata Rosie, scrie The Telegraph.
Din fericire insa, explozia a avut loc in ascunzatoarea din care se pregatea sa plece spre locul planificat al atentatului si nimeni nu a fost ranit, in afara de terorista care a pierit in urma deflagratiei.
Se pare ca femeia facea parte din acelasi grup care a organizat atentatul de pe Aeroportul Domodedovo, luni.
Fortele de securitate au dat abia acum publicitatii aceasta informatie si au declarat ca au motive serioase sa creada ca explozibilul a fost activat de un SMS trimis de operatorul de telefonie, in care scria "La multi ani!".
La locul exploziei, pe langa "vaduva neagra" erau si doi dintre complicii ei, care au fugit pana cand au ajuns fortele de ordine la fata locului.
Teroristii islamisti din Rusia folosesc adeseori telefoane ieftine, noi, pe post de detonator.
Stirileprotv.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.stirileprotv.ro


Dezbateri StirileProTV
pagina 1 / 2

www.StirileProTv.Ro Cele mai bune Stiri !!!

Egiptul a "luat foc". Armata a fost trimisa in strada. VIDEO

Embed:
acum 1 ora 30 minute

Yahoo mail Send to friend Print Increase font size Decrease font size Contact Trackback
UPDATE: Protestele din Egipt iau amploare. Surse medicale au declarat pentru Reuters ca cel putin 13 protestatari au murit in Suez si alti 75 de oameni au fost raniti.


23:53 Ambasadele Statelor Unite si Marii Britanii din Cairo au fost inconjurate de tancuri, scrie Al-Jazeera.
23:20 Peste 1000 de persoane au fost ranite in capitala Egiptului, Cairo, informeaza Reuters.
23:10 Potrivit Al-Jazeera, protestatarii au dat foc mai multor sectii de politie din tara.
22:26 Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat ca presedintele Barack Obama nu a vorbit cu presedintele Egiptului, adaugand ca situatia de criza ar trebui rezolvata de egipteni. De asemenea, a facut apel ca paginile site-urilor de socializare care scriu despre Egipt sa fie din nou activate.
22:16 Un barbat italian care lucreaza intr-un hotel din Cairo a scris pentru BBC: "Protestatarii au intrat in hotel. Au reusit sa deschida o usa de metal. Ne-am ascuns cu totii la etajul patru. Scenele care se desfasoara afara sunt infricosatoare si nu este semn de politie".
22:15 Sediile partidului de guvernamant din Cairo au fost incendiate si devastate de demonstranti, informeaza NileTv.
22:12 Se pare ca seful armatei egiptene, locotenentul genenal Sami Hafez Enan, si-a intrerupt vizita la Washington, unde se afla pentru a discuta probleme de aparare nationala cu oficialii de la Pentagon, pentru a se intoarce la Cairo.
22:05 Site-ul Al Arabiya scrie ca armata egipteana a primit ordin sa securizeze cladiri importante din Cairo si Alexandria. Trupele armate sunt pe strada in Suez, unde protestele continua si la aceasta ora. Au fost raportate mai multe jafuri.
21:56 Compania Delta Airlines a anuntat ca un avion al companiei va pleca sambata, iar ulterior toate cursele vor fi suspendate pe termen nedefinit, informeaza CNN.
21:52 Toate companiile de telefonie mobila din Egipt au primit ordin sa suspende serviciile in anumite zone, a comunicat filiala din Londra a operatorului de telefonie Vodafone, informeaza AFP.
21:46 Informatie neconfirmata oficial, pe Twitter: se pare ca presedintele Egiptului nu se va mai adresa natiunii, din cauza unei "conditii medicale aparute din senin".
21:31 AFP scrie ca seful pe politica externa al Uniunii Europene, baronesa Catherine Ashton, a facut apel la autoritatile egiptene sa elibereze imediat protestatarii retinuti in timpul manifestatiilor antiguvernamentale.
21:09 Franta face apel la calm, prin intermediul ministrului de externe Michele Alliot-Marie care indeamna la dialog. Si Italia face presiuni asupra partilor sa gaseasca o solutie pasnica pentru iesirea din criza.
21:00 Cel putin cinci persoane au fost omorate in timpul protestelor din Cairo, scrie Reuters. Mai jos puteti vedea un video in care un barbat neinarmat care a fost impuscat in cap de politistii egipteni, dupa ce a aruncat cu pietre spre ei.
20:55 Potrivit Reuters, care citeaza surse medicale, 870 de persoane au fost ranite la Cairo pe parcursul zilei
20:50 Beduinii din zona Sinai au asediat o sectie de politie si cer fortelor de ordine sa se predea. Tot in Sinai, barbati inarmati au preluat controlul asupra strazii care duce spre orasul Rafah, luand mai multi ostatici politisti, potrivit unui jurnalist AP.
20:37 Presedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a extins restrictiile de circulatie in intreaga tara, dupa ce decretul initial era valabil doar la Cairo, Alexandria si Suez.
20:33 "Protestatarii au patruns in sediul televiziunii egiptene si au distrus o parte din echipament. Sunt asteptate sa soseasca elicoptere", a scris pe Twitter sultanul al-Qassemi.
Egipt
20:18 Corespondentul BBC Khaled Ezzelarab: Elicopterele militare survoleaza cerul capitalei Cairo.
20:15 Cancelarul german Angela Merkel s-a alaturat celor care cer guvernului egiptean sa permita protestele pasnice. Stabilitatea Egiptului este extrem de importanta, a spus aceasta, "dar nu cu pretul libertatii de expresie".
20:11 CBS Radio News: "Intregul personal al Ambasadei Israelului in Cairo a fost evacuat cu elicoptere".
20:07 Presedintele american Barack Obama si-a convocat echipa de securitate pentru a discuta despre situatia din Egipt, scrie Associated Press.
20:00 Potrivit televiziunii al-Jazeera, exista informatii neconfirmate potrivit carora au existat violente intre militari si politisti, in Cairo.
19:55 Reporterul Ashraf Sweilim al Associated Press spune ca un grup de beduini din Sinai au asediat sectia de politie din Sheikh Zoueid, cerandu-le fortelor de ordine aflate inauntru sa se predea.
19:50 Surse medicale au declarat pentru Reuters ca 410 oameni au fost raniti in Cairo, vineri. Unele dintre rani au fost provocate de gloante.
19:23 Manifestantii au incendiat vineri, la Cairo, sediul Partidului National Democrat (PND), aflat la putere in Egipt, in cea de-a patra zi a manifestatiilor fara precedent impotriva regimului presedintelui Hosni Mubarak, a anuntat televiziunea publica, citata de AFP.
19:11 Mai multi jurnalisti si fotoreporteri occidentali care transmit stiri despre protestele de la Cairo sustin ca au fost retinuti pentru scurt timp, in cursul zilei de vineri, informeaza AFP.
18:00 Televiziunea de stat egipteana a anuntat mai devreme ca presedintele Hosni Mubarak se va adresa natiunii vineri seara intr-o interventie televizata.
Presedintele, care este si conducatorul armatei, a interzis circulatia oamenilor in zone cheie ale capitalei egipetene Cairo, pana sambata dimineata.
Cu toate acestea, egiptenii ii sfideaza ordinul. Pe imaginile live transmise de televiziunile din Egipt se pot vedea inca multimi mari de oameni pe strazi, scrie BBC.
17:55 Armata a fost trimisa in strada, vineri seara, ca sa ii indeparteze pe protestatarii egipteni. Demonstrantii din Cairo au inceput sa strige sloganuri, rugandu-i pe militari sa ii apere si plangandu-se de tratamentul violent al politiei.
17:50 Liderul opozitiei egiptene Mohamed ElBaradei, care a participat la manifestatiile de la Cairo impotriva regimului presedintelui Hosni Mubarak, a fost plasat in arest la domiciliu, a declarat o sursa din domeniul securitatii, citata de CNN.
In cursul zilei de vineri, ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace si fost director al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), fusese avertizat sa nu paraseasca o moschee din Cairo, unde a participat la rugaciune.
Anterior, el a fost udat cu tunurile de apa si inconjurat de politie, dupa ce s-a alaturat protestatarilor pe strazile din oras.
Egipt
Cairo, capitala Egiptului, este astazi scena a violentelor intre manifestanti si politie. Fortele de ordine au tras cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc, pentru a dispersa mii de protestatari, care vor sa-l dea jos pe presedinte.
Mii de oameni au iesit astazi pe strazile oraselor din Egipt pentru a protesta fata de regimul dictatorial al presedintelui Hosni Mubarak, care conduce de 30 de ani aceasta tara.
Conform Associated Press, politia a ripostat la Cairo cu gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si tunuri de apa, pentru a imprastia miile de manifestanti.
De asemenea, politia a folosit bastoanele din dotare pentru a-i lovi pe simpatizantii liderului Fratiei Musulmanilor, Mohamed ElBaradei, care facusera "scut uman" in jurul acestuia.
La un moment dat, conform AP, din cauza grenadelor cu gaze lacrimogene, cateva masini au fost incendiate, iar cativa manifestanti au suferit arsuri.
Dupa ce liderul opozitiei, Mohamed ElBaradei, s-a refugiat intr-o moschee, politia i-a cerut sa nu mai paraseasca acea cladire.
Conform unei organizatii de protestatari, citata de Mediafax, autoritatile reprima protestele in toata tara. Astfel, pe langa cele de la Cairo si Alexandria, si protestele antiguvernamentale de la Suez, Ismailia, Fayoum si Shbin Elkoum sunt reprimate, afirma Eliberarea Egipteana.
Pe de alta parte, patru jurnalisti francezi au fost arestati la Cairo, a declarat Bernard Valero, un purtator de cuvant al Ministerului francez de Externe.
Politia i-a confiscat camera foto unui jurnalist CNN, Mary Rogers, si i-a spart ecranul, potrivit corespondentului CNN Ben Wedeman.
Acesta a cerut politiei sa-i returneze camera colegei sale pentru a arata ca Egiptul crede in libertatea presei, dar fortele de ordine au refuzat.
Egipt
Protestatarii au avertizat inca de joi ca va fi cea mai mare actiune indreptata impotriva puterii, deoarece este vinerea rugaciunii, iar oamenii se vor aduna in grupuri foarte mari.
Indelung reprimati de regimul Mubarak, Fratii Musulmani reprezinta o miscare islamista a carei ideologie a inspirat Al Qaida, dar si organizatiile integriste palestiniene.
Pana acum, ei au oferita putina sustinere manifestatiilor, lasand membrilor optiunea de a participa.
Cel putin 20 de membri din cadrul Fratilor Musulmani, intre care cinci fosti deputati si cinci membri ai Biroului Politic, au fost arestati, in noaptea de joi spre vineri, a anuntat avocatul acestei formatiuni, Abdelmoneim Abdel Maqsud, citat de AFP.
Autoritatile de la Cairo nu par insa impresionate de aceste amenintari. Ministrul de interne a declarat ca se vor lua masuri "decisive" de combatere a actiunilor anti-guvernamentale, iar fortele speciale de securitate sunt gata sa intervina.
Avertizarile autoritatilor egiptene vin dupa ce, joi dupa-amiaza, au avut loc ciocniri violente intre manifestanti si fortele de ordine. Potrivit AFP, cel putin cinci "rebeli" si doi politisti au murit, iar alte cateva zeci de persoane au fost grav ranite.
Uciderea unui manifestant a fost surprinsa si de o camera de luat vederi, intr-o confruntare care au avut loc in localitatea Sheikh Zuwayed, in nordul Peninsulei Sinai.

La Ismailiya, in apropiere de Canalul Suez, martorii au declarat ca serviciile de securitate au folosit gaze lacrimogene impotriva demonstrantilor, care au ripostat cu pietre.
La Suez, politia a folosit gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si tunuri cu apa pentru a dispersa sute de manifestanti, adunati in fata unei sectii de politie pentru a cere eliberarea persoanelor arestate marti si miercuri.
Miercuri, s-au inregistrat violente la Suez, unde protestatarii au aruncat cu sticle incendiare spre o cladire a Primariei care a ars partial. Sediul partidului presedintelui Hosni Mubarak si o sectie de politie au fost atacate cu pietre.
Turistii romani din Egipt isi continua sejurul - ambasada nu a primit solicitari de sprijin
Ministerul roman al Afacerilor Externe a precizat, joi, conform Mediafax, ca, potrivit informatiilor oferite de Ambasada Romaniei de la Cairo, nu au fost inregistrate, pana in prezent, cereri pentru sprijin in vederea repatrierii de la grupuri de turisti romani aflati in Egipt.
"Din contactele reprezentantilor Ambasadei cu agentii de turism care se ocupa de grupurile romanesti la Hurghada, Sharm El Sheikh si Luxor, ne-a fost precizat ca nu sunt probleme care sa necesite intreruperea sejurului", a explicat MAE.
De asemenea, Ministerul de Externe a explicat ca nu exista cetateni romani stabiliti in Egipt care sa fi formulat cereri de asistenta consulara sau care sa fi fost direct afectati de miscarile de protest.
MAE a postat, miercuri, pe site, o avertizare de calatorie pentru Egipt, recomandandu-le cetatenilor romani sa evite calatoriile in anumite zone din aceasta tara, din cauza protestelor din ultimele zile.
Egipt
  Opozitia din Egipt - pregatita sa-i ia locul presedintelui Mubarak
Cel mai cunoscut opozant egiptean, Mohamed ElBaradei, a sosit joi seara la Cairo si s-a declarat pregatit sa asigure tranzitia dupa regimul lui Hosni Mubarak.
"Sunt aici cu speranta de a continua actiunea, in vederea unei schimbari ordonate si pasnice", a declarat ElBaradei la sosirea pe aeroport. Totodata, el a cerut puterii sa opreasca "violenta, arestarile si aplicarea torturii".
"Daca populatia vrea ca eu sa conduc tranzitia, atunci nu o voi dezamagi", a declarat el, la Viena, inainte de plecare, precizand ca vrea sa participe la noi manifestatii.
Revolutia de pe Facebook - blocata
Tineri sustinatori ai democratiei, aflati la originea protestelor inspirate de revolta tunisiana, care l-a indepartat pe presedintele Zine El Abidine Ben Ali de la putere, au facut apel la organizarea unor noi manifestatii, vineri.
Se pare insa ca ei nu mai beneficiaza de ajutorul internetului,asa cum s-a intamplat la declansarea protestelor.
Joi seara, utilizatorii de internet din Cairo au anuntat ca nu se mai pot conecta la retea, in timp ce altii semnalau un trafic lent si opriri intermitente.
De asemenea, telefoanele mobile functionau cu dificultate in zona din centrul capitalei, unde se aduna manifestantii, iar serviciile de mesagerie nu functionau deloc.
Pe de alta parte, meciurile din campionatele de fotbal prevazute vineri si sambata au fost amanate.
UE si SUA - cu ochii pe Egipt
Manifestatiile care au inceput marti sunt cele mai importante de la sosirea la putere, in 1981, a lui Hosni Mubarak.
Presedintele, in varsta de 82 de ani, a fost criticat in special pentru faptul ca nu a ridicat niciodata starea de urgenta, instaurata de aproape 30 de ani.
Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat joi ca violenta nu este o solutie la problemele Egiptului si a cerut Guvernului si manifestantilor sa dea dovada de retinere. El a mai spus ca Hosni Mubarak a fost pana acum un partener important al Statelor Unite, insa a subliniat ca America "nu tine partea nimanui".
Pe de alta parte, Uniunea Europeana si ONU au cerut guvernului egiptean sa asculte revendicarile poporului, iar Parisul i-a solicitat sa respecte libertatea de exprimare.
Yemen
Dupa Tunisia si Egipt, urmeaza dictatura din Yemen?
Conform AFP, mii de persoane au manifestat joi, la Sanaa, raspunzand astfel apelului lansat de opozitie. Ei au cerut plecarea presedintelui yemenit, Ali Abdallah Saleh, care se afla la putere de 32 de ani.
Presedintele tunisian "a plecat dupa 20 de ani, 30 de ani in Yemen sunt de ajuns", au scandat manifestantii.
"Nu reinnoirii mandatului, nu transmiterii ereditare a puterii", au scandat yemenitii, in timpul unei adunari, la apelul "intalnirii Comune" - o coalitie a opozitiei. De altfel, opozitia a organizat patru manifestatii separate in capitala Yemenului.
Presedintele Ali Abdallah Saleh a fost reales in septembrie 2006, pentru un nou mandat de sapte ani. Cu toate acestea, un proiect de amendare a Constitutiei, aflat in dezbaterea Parlamentului, in pofida refuzului opozitiei, ar putea deschide calea unei presedintii pe viata pentru actualul sef al statului.

Valul de proteste din Africa a fost declansat de populatia din Tunisia, care a reusit sa-l indeparteze de la conducerea statului pe presedintele Zine El Abidine Ben Ali, aflat la putere timp de 23 de ani.
Ben Ali, care a fugit la 14 ianuarie din Tunisia, este primul conducator al unei tari arabe care paraseste puterea sub presiunea strazii.
Revoltele din Africa, comparate cu prabusirea comunismului din Europa
Egipt

Stirileprotv.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.stirileprotv.ro


Dezbateri StirileProTV

Ion
acum 2 ore 36 minute
La noi nu.
Egipt
acum 2 ore 57 minute
in egipt e jale cei acolo...intrun fel e bine sa lupte pt libertatea lor ca cu un comunist* la coducere 30 va dati seama...li se urca legea cuvantului la cap si nu e bine..
pentruMSI
acum 3 ore 47 minute
Da.Libertate!!!!!!!!!!!...... sa ne ducem de rapa.Vai de ei cat sunt de inocenti.
codrin
acum 4 ore 42 minute
profetia despre romania in 2011 cum ca va fi varsare de sange e pe cale sa se indeplineasca...am crezut dar nu in totalitate cand mi s`a spus acum 2 ani despre lucrul acesta...un batran cu viata sfanta ....acum azi vad si motivele inceperii varsarii de sange in romania in toate orasele cica va fi macel mare :|
darvinist
acum 5 ore
Tot cea ce se intinpla in lumea Araba era de asteptat, dictatori lor credeau ca lumea poate fii saturata cu ura inpotriva Evreilor la o vesnicie.Da sa terminat, oameni vor de lucru si mancare cu dusmania omu la masa nu se satura acuma este la rind Siria, Libanon,Jordanu,Libia.Algeria,etc.etc
alexpitesti
acum 5 ore 2 minute
perfect normal...nu poti sa da o conducere jos cu "dansul pinguinului" ca o sa rada de tine si o sa sa te scuipe si mai rau... pt apocaliptici.tacaniti,nebuni sectanti...ar trebui sa fie sfarsitul lumii in fiecare an dupa voi. mai judecati si cu creierul ca nu-l aveti degeaba
Lau
acum 5 ore 2 minute
Asa trebuie si in romania, omorat basescu si toti mosnegii aia obositi, care dorm in parlament, ce dau legi de plictiseala...o bomba cand sunt adunati toti....pe ei romani, haideti sa facem ceva"
Iisus
acum 5 ore 30 minute
POCAITI-VA
mda
acum 5 ore 33 minute
RESPECT!!!
daniel
acum 5 ore 47 minute
urmeaza si la noi nu mai dureaza mult sunt din pitesti si am vb cu multi amici care lucreaza la uzina dacia si se pregatesc de plecare toata uzina care are zeci de mii de angajati toti se duc peste ei la bucuresti. ar trebuii sa se uneasca mai multa lume

Medicina ca in lumea a treia. Un pacient, operat la lumina unei lanterne

nu cred.. una ca asta.. sincer =))
Situatie limita intr-un spital din judetul Satu-Mare: medicii si asistentele au fost nevoiti sa faca o operatie la lumina unei lanterne, pe care au cumparat-o in graba dupa ce a picat curentul.

Medicina ca in lumea a treia. Un pacient, operat la lumina unei lanterne

Embed:
acum 6 ore 36 minute

Yahoo mail Send to friend Print Increase font size Decrease font size Contact Trackback
Situatie limita intr-un spital din judetul Satu-Mare: medicii si asistentele au fost nevoiti sa faca o operatie la lumina unei lanterne, pe care au cumparat-o in graba dupa ce a picat curentul.

Generatorul a functionat aproape o ora, asa ca toata echipa s-a straduit din rasputeri sa tina pacientul in viata si sa linisteasca familia intrata in panica.
Vineri dimineata, medicul urolog de la spitatul din Negresti Oas a intrat in sala de interventii. Un barbat de 50 de ani trebuia operat de urgenta la rinichi. N-a apucat sa faca mare lucru pentru ca lampa de deasupra mesei s-a stins.
Au urmat clipe dramatice. Aparatele care asigurau functiile vitale ale pacientului nu mai functionau. Medicul anestezist a pompat manual aer in plamanii barbatului cu un balon de plastic.
Electricianul care s-a dus sa porneasca generatorul a facut bataturi de cat a apasat pe buton. Intr-un tarziu si-a dat seama ca bateria, care trebuie sa produca o scanteie pentru a porni motorul, s-a descarcat din cauza gerului. S-a gandit sa ia una de la o masina, insa pana a gasit chei si autoturismul potrivit, a mai trecut ceva timp.
Cadrele medicale anunta ca pacientul a scapat cu bine, dupa tot incidentul.