Primirea unor SMS-uri de la operatorul de telefonie mobila la care esti abonat poate fi stresanta. Iata insa ca poate fi chiar fatala atunci cand esti terorist sinucigas, iar explozibilul pe care il porti este declansat prin astfel de mesaje, pe telefon.
A patit asta o asa-zisa "vaduva neagra" - o extremista musulmana din Caucazul de Nord (Cecenia), care ar fi pus la cale un atentat terorist chiar in seara de Anul Nou, in cea mai aglomerata zona centrala din Moscova - Piata Rosie, scrie The Telegraph.
Din fericire insa, explozia a avut loc in ascunzatoarea din care se pregatea sa plece spre locul planificat al atentatului si nimeni nu a fost ranit, in afara de terorista care a pierit in urma deflagratiei.
Se pare ca femeia facea parte din acelasi grup care a organizat atentatul de pe Aeroportul Domodedovo, luni.
Fortele de securitate au dat abia acum publicitatii aceasta informatie si au declarat ca au motive serioase sa creada ca explozibilul a fost activat de un SMS trimis de operatorul de telefonie, in care scria "La multi ani!".
La locul exploziei, pe langa "vaduva neagra" erau si doi dintre complicii ei, care au fugit pana cand au ajuns fortele de ordine la fata locului.
Teroristii islamisti din Rusia folosesc adeseori telefoane ieftine, noi, pe post de detonator.
Stirileprotv.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.stirileprotv.ro